menu
 winkelmandje 

Zichtbaar bewogen

Euritmietherapie in VGZ instellingen

Hylke Ypinga

Honderd jaar geleden gaf Rudolf Steiner met zijn voordrachten over mensen met een ontwikkelingsstoornis de aanzet tot het ontstaan van vele instellingen waarin de zorg voor deze mensen vanuit de antroposofische visie centraal staat.
De euritmietherapie neemt in deze zorg een belangrijke plaats in. Niet verwonderlijk want, bondig gezegd, de euritmietherapie helpt de mens dichter bij zichzelf te komen.

In deze uitgave maken de auteurs een tocht langs euritmietherapeuten die werkzaam zijn in de instellingen die deze antroposofische geïnspireerde zorg bieden. Zij vertellen over hun vak, over de bewoners en cliënten met wie ze werken en over de effecten van hun therapie - met veel voorbeelden uit hun dagelijkse praktijk.
Door hun verhalen heen schijnt een warm licht van toewijding en wordt een glimp van de essentie van de euritmietherapie zichtbaar.

In aanvulling op deze inspirerende verhalen bevat deze uitgave nog vier gesprekken met onder andere artsen die vanuit hun rol als 'verwijzer' vertellen over hun ervaring met de euritmietherapie.

info van de uitgever
Nearchus | Kolisko, 2024

Zichtbaar bewogen

Euritmietherapie in VGZ instellingen

Hylke Ypinga · alles van deze auteur 

€ 19.50

ISBN 9789492326997