menu
 winkelmandje 

Afgeprijsde kunstboeken

uitverkoop

61 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/4

 « 1234 » 

James McNeill Whistler
James McNeill Whistler

Anoniem · alles van deze auteur 

€ 4.50

Buitengewoon vriendelijk geprijsd: gebonden uitgave met 60 werken in kleur van de Amerikaanse 19e eeuwse schilder James McNeill Whistler. De uitgave (ca 24 x 24 cm, gebonden) bevat afbeeldingen van zijn belangrijkste werken en een levensbeschrijving.

(Gebonden, 80 pagina’s)

Toulouse Lautrec
Toulouse Lautrec

Anoniem · alles van deze auteur 

€ 4.50

Buitengewoon vriendelijk geprijsd: mooi geïllustreerd gebonden boek (formaat ca 30 x 30 cm) over het leven en het werk van de bekende schilder Toulouse Lautrec. Met ruim 60 werken in kleur afgebeeld.

(gebonden, 80 pagina’s)

Rubens
Rubens
Aan genie aan het werk

Joost van der Auwera · alles van deze auteur 

€ 9.90

‘Rubens, een genie aan het werk’ vergezelde een tentoonstelling in de Brusselse Koninklijke Musea voor Schone kunsten over het werk dat Pieter Paul Rubens maakte in de periode van 1614 tot 1640, toen de Antwerpse grootmeester op het hoogtepunt van zijn artistieke kunnen stond. Rubens beschikte in die tijd over een groot atelier en een hele reeks medewerkers, met daarbij grote namen als Jan Brueghel de Oude, Antoon Van Dyck en Jacob Jordaens.

Van 39,00 voor 9,90

Paperback, groot formaat, 303 p

Rubens, Van Dijck & Jordaens
Rubens, Van Dijck & Jordaens
Vlaamse schilders uit de Hermitage

Natalja Babina (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 12.50

Prachtige uitgave bij de gelijknamige tentoonstelling van 2011 met hoogtepunten uit de Vlaamse schilderkunst, grotendeels uit de collectie die door Catharina de grote in de 18e eeuw werd verzameld. Met veel werken van Rubens, Van Dijck en Jordaens, begeleidende artikelen van verschillende auteurs en natuurlijk: heel veel prachtige afbeeldingen in kleur.

Paperback met flappen, groot formaat.

Van 39,95 voor 12,50

Bulgaarse iconen en manuscripten
Bulgaarse iconen en manuscripten

Emmy Barouh e.a. · alles van deze auteur 

€ 7.90

Prachtige uitgave met religieuze kunstschatten uit Bulgarije, waaronder iconen, zilversmeedwerk, cultusvoorwerpen e.d. - allemaal in kleur afgebeeld. Met verschillende korte inleidingen.

Paperback, groot formaat, 116p. Van 29,00 voor 7,90

De Apocalyps van Max Beckmann
De Apocalyps van Max Beckmann
Litho’s in ballingschap gemaakt

Max Beckmann · alles van deze auteur 

€ 5.00

Max Beckmann (1884-1950), de Duitse expressionistische kunstenaar, maakte in 1941 en 1942 een serie litho’s bij het laatste bijbelboek, de Apocalyps of Openbaring van Johannes. Sinds 1937 woonde hij in ballingschap in Amsterdam. De nazi’s hadden in dat jaar zijn werk tot `entartete Kunst’ verklaard. Midden in de oorlog kreeg hij van een relatie in Frankfurt de opdracht voor dit werk. Doel was een geïllustreerd boek in een kleine oplage uit te brengen met deze bijbeltekst, door het werken met juist déze kunstenaar een uiterst hachelijke onderneming. In 2002 werden de allereerste door Beckmann met de hand ingekleurde, verloren gewaande litho’s teruggevonden. Ze vormen de basis in dit boek, dat verder in een aantal artikelen ingaat op het ontstaan, de achtergronden en de inhoud van de serie litho’s.

Beelden van de dood
Beelden van de dood
Rubens kopieert Holbein

Kristin Lohse Belkin · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een uitgave waarin 44 tekeningen van Rubens centraal staan; hij maakte ze met De dodendans van Hans Holbein als voorbeeld. De uitgave bevat enkele artikelen over Rubens, de opleiding in het tekenen in zijn tijd en over de invloed van Holbeins Dodendans. Naast de tekeningen van Rubens zijn in deze uitgave nog honderden andere tekeningen van verschillende kunstenaars afgebeeld.

(paperback, p. 140, met vele afb.) Van 23,55 voor 7,90

Late Rembrandt
Late Rembrandt

Jonathan Bikker · alles van deze auteur 

€ 19.90

Prachtige uitgave bij de grote tentoonstelling (2014-2015) in het Rijksmuseum, over het late werk van Rembrandt. Deze uitgave toont waarom dit werk in de afgelopen decennia steeds meer wordt gewaardeerd. Met vele prachtige afbeeldingen in kleur van de schilderingen en details daarvan, met vergelijkbare werken van andere kunstenaars en artikelen over Rembrandts leven en verschillende aspecten van zijn werk en werkwijze.

(Gebonden, genaaid, linnen band met stofomslag, groot formaat, 325p) VAN 50,00 VOOR 19,90

Inca’s
Inca’s
Capac hucha

Edward de Bock · alles van deze auteur 

€ 9.90

Prachtige uitgave over de cultuur van de Inca’s, met de nadruk op hun religieuze wereldbeeld waarin het offeren van mensen een belangrijke plaats had. Welk wereldbeeld zat daar achter, wat was de betekenis van de vooroudercultuur en welke verbinding bestond er in de religie met de kosmos?

Prachtig geïllustreerd, groot formaat, gebonden, 173 pagina’s

Van 33,00 voor 9,90

James Ensor
James Ensor
Universum van een fantast

Saskia de Bodt · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Uitgave op groot formaat, verschenen ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het Haags Gemeentemusuem in 2011. Met artikelen van Saskia de Bodt en anderen en met vele tekeningen en schilderijen.

Allerlaatste exemplaren.

(gebonden, 237 pagina’s)

Perzië
Perzië
Dertig eeuwen kunst & cultuur

Vincent Boele (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 6.90

Smakelijke, goed verzorgde uitgave (genaaid, gebonden, volledig in kleur) die naast ruim 200 kleurenillustraties, 9 artikelen over verschillende facetten van de Perzische culturele geschiedenis bevat.

(gebonden, 127 pagina’s) Van 19,90 voor 6,90

Oskar Kokoschka
Oskar Kokoschka
Mensen en beesten

Beatrice von Bormann e.a. · alles van deze auteur 

€ 12.50

Prachtige uitgave naar aanleiding van de Kokoschka-tentoonstelling in Boijmans Van Beuningen in 2013. 140 schilderijen en tekeningen van de kunstenaar, in kleur afgebeeld, met veel portretten, van mensen en dieren.

Met drie artikelen over de kunstenaar en zijn werk.

(Paperback, groot formaat, 215p) Van 34,95 voor 12,50

Gestalten uit de Perzische mystiek
Gestalten uit de Perzische mystiek

W.R. van Brakell Buys · alles van deze auteur 

€ 5.00

De auteur beschrijft de belangrijkste auteurs uit de Perzische mystiek en geeft daarbij veel citaten uit hun werk en legt verbanden met andere, klassieke christelijke auteurs.

(paperback, 176p) Van 14,75 voor 5,00

De Firma Brueghel
De Firma Brueghel

Peter van den Brink · alles van deze auteur 

€ 7.90

Het werk van Brueghel (de Oude en de Jonge) kent veel, soms nagenoeg identieke werken. Veel van die werken stammen van Brueghel de Oude en werden later door Brueghel de Jonge, maar ook in diens atelier door anderen, gekopieerd. De Firma Brueghel onderzoekt de vraag hoe dit in zijn werk ging, toont en bespreekt de verschillende varianten en gaat in het algemeen in op de vraag naar het kopiëren zoals dat vroeger in de schilderkunst gebruikelijk was.

(Paperback, groot formaat, 190 pagina’s) Van 28,90 voor 7,90

Rembrandt / Caravaggio
Rembrandt / Caravaggio

Duncan Bull (red.) · alles van deze auteur 

€ 9.90

Mooie uitgave naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in 2006 in het Rijksmuseum. Werken en thema’s van de twee grote schilders worden in relatie tot elkaar gebracht, ook aan de hand van details. Met vier artikelen van kunsthistorici en natuurlijk met vele mooie kleurenafbeeldingen.

(Paperback, groot formaat, 208 pagina’s) VAN 21,90 VOOR 9,90

Gotiek
Gotiek

Federica Bustreo · alles van deze auteur 

€ 12.50

Prachtig geillustreerd werk over de kunst van de gotiek: met honderden kleurenafbeeldingen van schilderijen, beeldhouwwerk, architectuur en miniaturen - met korte bijschriften in meerdere talen, waaronder Nederlands.

De allerlaatste exemplaren (op = op)

Paperback, middelgroot formaat, genaaid, 255p

Van 21,50 voor 12,50

Meesters uit het Mauritshuis
Meesters uit het Mauritshuis

Quentin Buvelot · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een buitenkansje: verzorgde uitgave op A4-formaat met 100 topwerken uit het Mauritshuis in kleur getoond, en kort per schilderij toegelicht. Daaronder veel werken van bekende schilders als Gerrit Dou, Avercamp, Rembrandt, Holbein, Van Dyck, Frans Hals, Rubens, Saenredam en ander Hollandse en Vlaamse meesters.

Softcover, genaaid, 111 pagina's met ca 100 kleurenafbeeldingen.

Van 19,95 voor 5,00

Vermeer en zijn tijdgenoten
Vermeer en zijn tijdgenoten
Hollandse genrestukken uit de Royal Collection

Quentin Buvelot (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 15.00

Prachtige uitgave bij de gelijknamige tentoonstelling in het Mauritshuis in 2016. 27 Schilderijen van Hollandse meesters, waaronder Vermeer, Metsu, Jan Steen, Gerrit Dou en Pieter de Hooch, worden getoond, in hun geheel en met verschillende datails. Elk schilderij wordt in een goed leesbare tekst beschreven.

(Groot formaat, genaaid, hardcover met stofomslag, 174p) Van 39,95 voor 15,00

Nog maar enkele exemplaren verkrijgbaar

Egyptische kunst
Egyptische kunst
Visual Encyclopedia of Art

Alice Cartocci · alles van deze auteur 

€ 9.99

Een fotoboek over de Egyptische kunst met bijschriften in vier talen. Kleurenfoto's van kunstwerken vanaf de prehistorie tot aan het begin van de Christelijke jaartelling.

(Paperback met flappen, met honderden kleurenafbeeldingen, 352 p.)

Beschermheiligen in de Lage Landen
Beschermheiligen in de Lage Landen

Jo Claes · alles van deze auteur 

€ 9.90

Bij dreigende problemen of nakend gevaar bieden de beschermheiligen mogelijk redding voor de katholieke gelovigen. Vele heiligen hebben bepaalde specialismen. Zo is Christophorus de behoeder tegen reisgevaren, en Antonius van Padua wordt aangeroepen wanneer men iets is verloren. En de verschillende beroepsgroepen genieten de voorspraak van hun eigen heiligen, in de hemelse hofhouding van de Heer.

Prachtig geïllustreerde uitgave met vele afbeeldingen in kleur en ZW met vele wetenswaardigheden over heiligen. (paperback, 381 pagina’s)

 « 1234 »