menu
 winkelmandje 

Wanhoop nooit aan vooruitgang

Brieven

Jac. P. Thijsse

Jac. P. Thijsse, grondlegger van de Nederlandse natuurbescherming, was een gedreven brievenschrijver. 'Wanhoop nooit aan vooruitgang' bevat de mooiste van de vele brieven die hij heeft geschreven.
Thijsse gaf de aanzet tot de oprichting van Natuurmonumenten, hij was schrijver van twintig Verkade-albums, Het Vogeljaar en talloze andere boeken. Weinigen hebben zo veel invloed gehad op het denken over de natuur als Jac. P. Thijsse, en zonder hem had Nederland er anders uitgezien. Zijn meeslepende stijl kenmerkt ook zijn particuliere correspondentie. De brieven geven tal van nieuwe bijzonderheden over zijn leven en werk.
Deze bloemlezing, samengesteld door Marga Coesèl, toont Thijsse in al zijn veelzijdigheid: een groot schrijver, een gepassioneerde natuurbeschermer en - vooral - een betrokken en warme persoonlijkheid.
Marga Coesèl is biologe en als gastonderzoeker verbonden aan de Artis Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Zij schreef een proefschrift over de geschiedenis van de natuurstudie en natuurbescherming in Nederland en is auteur van tal van andere publicaties, waaronder een boek over de Verkade-albums, getiteld Natuurlijk Verkade.
info van de uitgever
[Boom, 2015]

Wanhoop nooit aan vooruitgang

Brieven

Jac. P. Thijsse · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789461055774