menu
 winkelmandje 

Waarom zijn dieren gekleurd?

Monika Lange

In de natuur leven dieren met alle kleuren van de regenboog. Waarom zijn dieren eigenlijk zo bont gekleurd? De paradijsvogel wil met zijn kleurenpracht graag opvallen. Veel andere vogels doen hetzelfde. Vooral de mannetjes willen graag pronken met hun bonte veren om indruk te maken. Bij veel soorten is er een groot kleurverschil tussen mannetjes en vrouwtjes, zoals bij de wilde eend, de pauw en de haan en de kip.
Sommige dieren veranderen ook steeds van kleur. Er zijn kikkers die opeens blauw worden en spinnen die de kleur van een bloem aannemen. De beroemdste kleurveranderaar is natuurlijk de kameleon. Maar veel andere dieren hebben slimme schutkleuren, om zich teverbergen voor roofdieren.
Info van de uitgever
[Cyclone, 2011]

Dieren heb je niet alleen in allerlei maten, maar ook in allerlei kleuren. Uitgelegd wordt onder andere waarom een dier felle of juist schutkleuren heeft. Waarom sommige dieren van kleur kunnen veranderen en hoe dieren aan hun kleur komen. Kleurrijke, zeer gedetailleerde illustraties over twee bladzijdes met daarop de dieren die besproken worden. De dieren zijn vrij natuurgetrouw getekend, maar de kleuren komen soms een beetje onnatuurlijk over. De vlotte tekst is in het algemene gedeelte cursief gedrukt, de rest in gewone letter met alleen de namen cursief. Elke dubbele bladzijde heeft aan de rechterzijde een smal uitvouwbaar blad met vaak een vraag. Achter de flap is het antwoord te vinden of staat extra informatie. Alle soorten dieren komen aan de orde, vogels, vissen, roofdieren, tropisch of Europees. Soms gaan ze qua namen wel erg ver (distelvlinder, geelbuikvuurpad). Leuk informatief boekje over kleuren en dieren met diepgaande feiten en namen. Bestemd voor kinderen vanaf ca. 9 jaar

Waarom zijn dieren gekleurd?

Monika Lange · alles van deze auteur 

€ 12.50

ISBN 9789058780713