menu
 winkelmandje 

Oma weet inderdaad raad

Bob van Toor

Wie kent ze niet: tips, huismiddelen en handigheidjes van Oma. Een onmogelijke vlek, gemene griep of flauwe jus: voor aloude problemen weet zij de tijdloze oplossing. Ook als de techniek het laat afweten en we misschien geneigd zijn naar dure of schadelijke producten te grijpen. Oma helpt met wat er in huis is: een doodgewone citroen, wat zout of een restje boter. Maar waarom werkt boter tegen bulten, honing tegen de hoest en soda in de cake?
Oma weet - inderdaad - raad duikt in Oma's tijd en haalt alle wijsheid uit haar keuken- en medicijnkastjes naar boven. De oude kennis van Oma gaat onder de loep van nu, om te zien of haar advies ook onze toekomst beter kan maken.
Bijgestaan door zijn twee (eigen)wijze grootmoeders verzamelde cultuurhistoricus en journalist Bob van Toor (1985) stokoude raadgeving en digitale blogtips. Hij probeerde zelf de ramen te lappen met aardappelkookwater en kaarsen te doven met elastiek, zodat u dat niet meer hoeft te doen, én wendde zich tot de wetenschap om te bestuderen hoe Oma's wondermiddelen hun wonderen verrichten. Want ook in het laboratorium, de proefkeuken en het ziekenhuis blijkt de laatste jaren steeds vaker: Oma weet inderdáád raad!

info van de uitgever
[Prometheus, 2017]

Oma weet inderdaad raad

Bob van Toor · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789044633030