menu
 winkelmandje 

Luister alsjeblieft!

Hans Stolp en Harm Wagenmakers

Leren communiceren met de ander: het bepaalt of we eenzaam zijn of niet. Het bepaalt of we de ander kunnen helpen of niet. Het bepaalt ons geluk, onze levensvreugde, onze innerlijke vrede.
We mogen rustig stellen dat we een leven lang nodig hebben om te leren luisteren en dat we alle lessen van het leven nodig hebben om onszelf waarachtig uit te leren spreken. In dit boek gaat het over die levenslessen en over de inzichten die ons behulpzaam kunnen zijn bij onze groei in communicatie.
Er zijn tien oude, verrassend moderne wetten die de basis zijn van ons vermogen tot communicatie. Luister alsjeblieft! gaat over de vraag hoe we die wetten kunnen toepassen en hoe we duidelijker, directer en eerlijker kunnen communiceren.
Info van de uitgever
[Ankh-Hermes, 3e druk 2006]

NBD Biblion bespreking

Dit boek gaat over oprecht luisteren en de waarde daarvan voor de persoonlijke groei en verbinding tussen individuen. In het eerste deel wordt de kunst van het luisteren uitgelegd; in het tweede deel worden voorbeelden in verslagvorm gegeven. Deel 1 en 2 zijn weliswaar gebundeld maar in feite twee losstaande boekjes over hetzelfde thema. De auteurs, respectievelijk pastor en therapeut, schrijven vanuit een, overigens niet-dogmatische, christelijke invalshoek: 'Waar twee of drie in mijn naam bijeenzijn, ben Ik in hun midden.' Het is een prettig leesbaar boekje door het begrijpelijke taalgebruik, ingevoegde gedichtjes, het compacte formaat, plezierige indeling en de herkenbare situaties. De benadering dat luisteren de entree naar eigen persoonlijke ontwikkeling is, komt niet veel voor in de literatuur. De titel lijkt zich op het belang van de spreker te richten, terwijl het boek de meerwaarde voor de luisteraar benadrukt. Gebonden uitgave in klein formaat.

Luister alsjeblieft!

Hans Stolp en Harm Wagenmakers · alles van deze auteur 

€ 15.50

ISBN 9789020214284