menu
 winkelmandje 

Ilios & Odysseus

Imme Dros

NBD Biblion bespreking
Na de Odyssee-vertaling-in-dichtvorm maakte Dros deze twee Griekse epen voor jongeren toegankelijk in een navertelling; ze verschijnen hier gebundeld. 'Ilios', het Trojeverhaal wordt door oorlogsgod Ares himself verteld en gunt de lezer een kijkje in de mensen- en godenwereld.

Ares vlotte stijl en moderne woordkeus maken veel voetnoterij overbodig. Knap van opzet en taal dus. Zo mogelijk nog knapper is de hervertelling van Odysseus lotgevallen. Schijnbaar moeiteloos houdt Dros de oorspronkelijk al vrij ingewikkelde raamvertelling bijeen.

In de verhalen van en over Odysseus zien we de held vanuit uiteenlopende perpectieven belicht. Vermakelijk is onder andere de manier waarop de godin Athene als een soort razende radioreporter af en toe verslag aan Zeus uitbrengt, terwijl tegenstreefster Afrodite ook aan het woord komt.

Dros toont een (niet altijd heel subtiel, maar altijd zeer levend) gevoel voor humor, misschien niet door al haar jonge lezers begrepen. De levendige, geestige en nog altijd spannende verhalen zijn met de zwart-witprenten van Harrie Geelen kundig en suggstief geillustreerd. Hoewel volstrekt origineel, herinneren ze geraffineerd aan de silhouettekeningen op oud-Grieks vaatwerk. Vanaf ca. 13 jaar.

Ilios & Odysseus

Imme Dros · alles van deze auteur 

€ 24.99

ISBN 9789045112442

Antiquariaat

Dit boek is ook tweedehands beschikbaar in het antiquariaat van ABC Antroposofie.

Prijs: € 21.50