menu
 winkelmandje 

Het verhaal van De gelaarsde poes

Beatrix Potter

Er was eens een lief, braaf zwart poesje... Tenminste, dat denkt haar baasje. Wat ze niet weet, is dat Kitty er 's nachts stiekem op uit gaat om te jagen! Helaas is onze harige vriendin geen erg goede jager en gaat er van alles mis tijdens haar strooptochten op het platteland. En dan ontmoet ze op een nacht de sluwste jager van allemaal: heer Vos!
Met gastrollen voor Vrouwtje Plooi en een zeer bekend konijn in een blauwe jas (Pieter Konijn) is dit nieuwe, oude verhaal een feest van herkenning voor Beatrix Potter-fans!
info van de uitgever
De Vier Windstreken, 2016]

NBD Biblion bespreking
Poes Kitty sluipt elke nacht het huis van de oude dame uit om te gaan jagen. Dan trekt ze haar jagerspak en gevoerde laarzen aan en leent de luchtbuks van haar vriendin Jetje. Veel vangt Kitty niet en dan komt ze ook nog oog in oog te staan met heer Vos. Beatrix Potter (1866-1943) schreef dit niet eerder gepubliceerde verhaal in 1914. Het is een stuk minder braaf dan haar beroemde verhalen over Pieter Konijn. Kitty noemt zichzelf juffrouw Catherine St. Quintin, maar doet niet zo damesachtig en lief als ze eruitziet. Ze krabt als het nodig is, laat zich niet op haar kop zitten en geeft anderen graag de schuld. Een ik-figuur vertelt op een ietwat onderkoelde toon over Kitty's avonturen ("De manieren van juffrouw Kitty waren er niet erg op vooruitgegaan sinds ze zich inliet met stropende wezels.'). Quentin Blake (1932), bekend van zijn illustraties bij de verhalen van Roald Dahl, portretteert Kitty weergaloos: als dame én als jager. Zijn tekeningen zijn minder lieflijk dan die van Potter, maar passen daarom juist heel goed bij dit humoristische en stoere verhaal. Voor de echte Potterfans misschien even wennen, maar zeker de moeite waard voor kinderen die Pieter Konijn zijn ontgroeid. Vanaf ca. 7 jaar.

Het verhaal van De gelaarsde poes

Beatrix Potter · alles van deze auteur 

€ 9.95

ISBN 9789051165777