menu
 winkelmandje 

Het verborgen leven van bomen voor kinderen

Peter Wohlleben

Dit boek geeft je een kijkje in het verborgen leven van bomen. Want bomen kunnen en doen veel meer dan je zou denken. Ontdek hoe ze vijanden verjagen en waarom ze in de herfst hun bladeren laten vallen. Dat ze zelfs regen kunnen maken en waarom ze niet van straatlantaarns houden. En lees hoe ze samenleven met de dieren in het bos. Voor wie dit boek gelezen heeft, vertelt elke boom ineens een heel verhaal. Voor je het weet roep je: "Kijk, een bange boom!' of: "Hé, die boom heeft te veel gedronken.'

Dus neem dit boek mee naar buiten en ontdek hoe bomen, dieren en planten samen een wonderbaarlijke en spannende wereld vormen!

info van de uitgever
[Ploegsma, 2018]

NBD Biblion bespreking
Het verborgen leven van bomen staat centraal in deze vrij grote uitgave, waarin een boswachter daar enthousiast, soms ontroerend op ingaat. Wat weten wij, grote en kleine mensen, eigenlijk van het leven van bomen? Hoe vaak verwonderen mensen zich niet over grote, lekker ruikende, apart uitziende bomen? De basisinformatie is meestal wel bekend. Maar... wist je dat bomen er in het bos ook familieleven op nahouden, dat ze elkaar verhalen vertellen, dat bomen kunnen ruiken en horen, dat bomen ademhalen, of dat bomen bang kunnen zijn maar ook dapper? In dit met veel kleurenfoto's en -tekeningen geïllustreerde boek wordt hierop ingegaan. Samen met een overvloed aan bosproefjes- en weetjes en quizvragen wordt de informatie toegankelijk, verleidelijk en op een inspirerende wijze gebracht. Informatie is verdeeld over korte hoofdstukken rond thema's als: Zo werkt een boom, Elke boom is anders, Dierenwoningen en Het bos en de mensen. Dit is het eerste jeugdboek van deze Duitse boswachter/publicist, dat vertaald is in fraai Nederlands. Ben je eenmaal in dit boek begonnen, dan kun je het niet meer wegleggen! Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.

Het verborgen leven van bomen voor kinderen

Peter Wohlleben · alles van deze auteur 

€ 20.99

ISBN 9789021678467