Goed bitter best
Verrassende recepten met bittere kruiden en groenten, wild en gekweekt
Ria Loohuizen
NBD|Biblion recensie
”Bitter in de mond maakt het hart gezond” is maar een van de vele spreekwoorden en gezegdes die over bittere kruiden gaan. De auteur, die al eerder boeken publiceerde over o.a. paddestoelen, de vlier, de kastanje enz., verzamelde nu allerlei informatie over bittere groenten en kruiden, zowel gekweekt als wild en geeft er steeds recepten bij. De planten zijn ingedeeld per familie: artemisia (o.a. absintalsem, dragon), chichorei (o.a. andijvie, witlof, molsla), kers (o.a. waterkers, tuinkers), artisjok en kardoen, boerenwormkruid, postelein, roket (ruccola) en wijnruit. Met over iedere plant botanische informatie, aandacht voor gebruik in de volksgeneeskunde en oude recepten, citaten uit gedichten enz. De recepten zijn verrassend en origineel en bieden veel inspiratie voor het verzamelen tijdens wandelingen b.v. Geillustreerd met zwartwittekeningen van de besproken planten. Tot slot een overzicht van maten en gewichten, recepten gerangschikt per plantenfamilie, een lijst van geciteerde auteurs, een literatuurlijst met websites en adressen van zadenleveranciers en een register.
[Terra, 2005]
Goed bitter best
Verrassende recepten met bittere kruiden en groenten, wild en gekweekt
Ria Loohuizen · alles van deze auteur
€ 7.90
ISBN 9789058973436