menu
 winkelmandje 

Een vriendje voor altijd

Eoin Colfer

Een vriendje voor altijd is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Eoin Colfer, auteur van de Artemis Fowl-serie, en Oliver Jeffers, illustrator van het bekroonde prentenboek De krijtjes staken!. Het is een origineel en warm prentenboek over vriendschap, dat werd vertaald door Koos Meinderts.

Mattie is een verzonnen vriendje. Hij vindt het altijd geweldig als hij wordt opgeroepen, en elke keer weer doet hij hard zijn best het allerleukste denkbeeldige vriendje te zijn. Maar vroeg of laat vindt zijn vriendje een echt vriendje, in de echte wereld, en verdwijnt Mattie stukje bij beetje, tot hij door de wind wordt meegenomen.

Dan komt Mattie Sam tegen: de beste echte vriend die Mattie ooit gehad heeft. Al is Mattie verzonnen, hun vriendschap is echt. En Mattie hoopt voor altijd...

Info van de uitgever

[De Fontein, 2015]

Over De krijtjes staken!:
'Hilarisch, dramatisch, lief, boos en origineel tegelijk' - De Griffeljury
'Een van de origineelste en leukste prentenboeken van de afgelopen tijd' - ***** Het Parool
'Mag in geen enkele boekenkast ontbreken' - ***** Telegraaf

NBD Biblion bespreking

Alleen zijn is niet leuk, maar met een beetje elektriciteit, magie en geluk verschijnt een verzonnen vriendje precies wanneer je hem nodig hebt. Mattie is zo'n verzonnen vriendje. Hij heeft al veel kinderen vergezeld, maar telkens als zij een echt vriendje vinden, verdwijnt hij. De vriendschap met Sam is heel speciaal, maar Mattie weet dat het altijd overgaat. Als Sam een meisje ontmoet, lijkt het zo ver, maar tot Matties verbazing heeft zij een fantasievriendinnetje en vormen ze met z'n vieren een kwartet. Totdat de twee romantische duo's steeds meer naar elkaar toe groeien en Mattie in Maartje zijn vriendin vindt voor altijd. Origineel en humoristisch prentenboek vanuit het ongewone perspectief van een fantasievriendje en met een nauw samenspel tussen tekst en beeld. De spontane schetsachtige tekeningen zijn grotendeels zwart-wit, maar de fantasie-elementen zorgen voor kleuraccenten. Zo is het lijf van Mattie weergegeven met een gekleurd raster, dat beurtelings verbleekt of zich verdiept. Oliver Jeffers is een veelbekroonde illustrator, in Nederland o.a. bekend van 'De krijtjes staken'. Vanaf ca. 5 jaar.

Een vriendje voor altijd

Eoin Colfer · alles van deze auteur 

€ 14.99

ISBN 9789026141010