menu
 winkelmandje 

De heksen

Roald Dahl

De heksen is een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl. Met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.

Dit is geen sprookje. Het gaat hier om echte heksen. Je zult in dit boek niet lezen over rare zwarte puntmutsen en bezemstelen. Echte heksen hebben gewone kleren aan en zien er net zo uit als gewone vrouwen. Ze wonen in gewone huizen en hebben gewone banen... en onder leiding van de allergruwelijkste Opperheks smeden ze snode plannetjes om kinderen te laten verdwijnen!

Samen met mijn allerliefste oma beleef ik een bizar avontuur, en probeer ik een stokje te steken voor de gruwelijke plannen van de meest monsterlijke groep 'dames' die je je maar kunt voorstellen.

'Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' - VPRO-gids

info van de uitgever
[De Fontein,71e druk 2022]

NBD Biblion bespreking
Nadat zijn beide ouders bij een auto-ongeluk om het leven zijn gekomen, wordt de 7-jarige ik-figuur opgenomen door zijn Noorse grootmoeder, waarna ze samen in Engeland gaan wonen. Daar wonen de gemeenste heksen van de wereld. Heksen zijn overigens gewone vrouwen die men slechts aan kleine details kan herkennen. Grootmoeder is een expert op het gebied van de 'heksuologie' en maakt haar kleinzoon deelgenoot van deze kennis. In Engeland komt hij midden in een heksencongres terecht. Hij wordt veranderd in een muis en beleeft fantastische avonturen. De ontknoping kan alleen Dahl verzinnen.
Een spannend verhaal in een schitterende vertaling met veel woordgrapjes en voortreffelijke heksentaal. De zwart-witte pentekeningen van Quentin Blake zijn zwierig en vormen een hechte eenheid met de tekst. Bedoeld voor alle (kleine) mensen die hun oerangsten voor heksen, tovenarij en kleine beestjes willen overwinnen. Met nieuw kleurrijk omslag. Uitstekend bruikbaar als voorleesboek; zelfstandig lezen vanaf ca. 10 jaar.

De heksen

Roald Dahl · alles van deze auteur 

€ 15.99

ISBN 9789026141607