menu
 winkelmandje 

De aarde zal weer vruchtbaar zijn

Verhalen van landbouwpioniers

Ellen Winkel

De aarde zal weer vruchtbaar zijn brengt levensverhalen van een tiental gedreven pioniers in beeld. Zij bouwen aan een gezonde landbouw in een gezonde economie, vanuit de visie dat alles wat leeft deel is van een groter geheel. Ondanks veel tegenslagen blijven zij hun hart volgen.
Marie Tak van Poortvliet is grootgrondbezitter en kunstverzamelaar. Ze is ervan overtuigd dat de door Rudolf Steiner geïntroduceerde biologisch-dynamische landbouw zal bijdragen aan 'het geluk van de mensheid'. Alles wat ze bezit laat ze na aan Cultuurmaatschappij Loverendale, de landbouwonderneming die ze in 1926 heeft opgericht.
Tuinderszoon Jan Schrijver heeft grote weerzin tegen gebruik van gif en rijdt in 1971 in zijn Eend met negen kistjes onbespoten spinazie naar een kabouterwinkel in Amsterdam. Veertig jaar later worden zijn biologisch-dynamische wortels en kool in kuubskisten door de vrachtwagens van vier grote handelsbedrijven opgehaald.
Dit boek brengt de geschiedenis van de BD-beweging itot leven. Terwijl de landbouw snel industrialiseert, komen BD-boeren met nieuwe initiatieven: zorglandbouw, samenwerking met natuurorganisaties en groenteabonnementen. Consumenten doen mee en participeren in grond, vee of zonnepanelen. In een tijd waarin de samenleving vraagt om verduurzxaming van landbouw en economie, vormen deze verhalen van BD-pioniers een rijke inspiratiebron.
Info van de uitgever
[Ankh-Hermes, 2012]

De aarde zal weer vruchtbaar zijn

Verhalen van landbouwpioniers

Ellen Winkel · alles van deze auteur 

€ 24.50

ISBN 9789020208382