home ABC Antroposofie

Seizoensopruiming

ABC Boekenservice

Tijdelijk in ons assortiment:

Afgeprijsde boeken, niet van antroposofische uitgeverijen, wel met kwaliteit!


22 boeken op deze pagina

Dylan Thomas

Dylan Thomas

Karel Wasch

€ 5.00

De Engelse dichter/schrijver Dylan Thomas was allesbehalve een levenskunstenaar; zijn levensloop kent hoogte- en dieptepunten en veel tragiek. Zijn gedichten en verhalen brachten hem veel roem in ruime kring (Strawinsky componeerde een Im Memoriam voor Thomas, de Beatles zetten hem op de hoes van de Sgt. Peppers-elpee) maar aan roem en alcohol ging hij nou juist ten onder.

Deze uitgave bevat een biografische schets van het leven van Thomas, gaat in op zijn werk enzovoort.

(paperback, 127 pagina’s, met afb. in zwartwit) VAN 13,50 VOOR 5,00

Hans Holbein

Hans Holbein
Portretschilder van de Renaissance

€ 9.50

De opkomst van het portret in de schilderkunst vindt plaats in de Renaissance; in een tijd van groeiend individueel zelfbewustzijn is Holbein (de jongere) bij uitstek een exponent van deze portretkunst. In dit prachtig geïllustreerde werk is een keur van zijn werk opgenomen en beschreven, aangevuld met een levensbeschrijving en de ontstaansgeschiedenis van zijn werk de ’Darmstadt Madonna’.

(Paperback, groot formaat, 184 pagina’s) VAN 25,00 VOOR 9,50

Bos

Bos
Een leuke en spannende ontdekkingstocht

Nick Baker » meer van deze auteur »

€ 4.25

Op pad met ’natuurdetective’ Nick Baker. Een enthousiasmerend boek met onverwachte ideeën om plant, dier en boom in het bos beter te leren kennen, zoals het leren herkennen van bomen, het verzamelen en bewerken van bladeren, een fluitje snijden, communiceren met vogels en meer. Met praktische aanwijzingen en vele illustraties in kleur.

(paperback, 72 pagina’s) VAN 9,95 VOOR 4,25

Tuin en park

Tuin en park
Een leuke en spannende ontdekkingstocht

Nick Baker » meer van deze auteur »

€ 4.25

Inspirerend boek om de natuur in de directe omgeving actief te leren kennen. ’Natuurdetective’ Nick Baker geeft allerhande ideeën en informatie over de dieren- en plantenwereld in de eigen tuin of in het park. Hoe lok je vlinders, bestudeer de mieren, verzamel dierensporen, maak een vogelkastje of een vogelbad en nog veel meer. Met duidelijke aanwijzingen en vele illustraties.

(paperback, 72 pagina’s) VAN 9,95 VOOR 4,25

Drukken zonder pers

Drukken zonder pers
Stap-voor-stap handleiding in modern sjabloondrukken

Leo Boudewijns

€ 6.25

Zelf sjablonen snijden en drukken zonder pers: een handleiding in stappen die voert van schets tot zevenkleurendruk. Met inleidende hoofdstukken over materiaal en werkplek, met schetsen en illustraties in kleur.

(Gebonden, 89 pagina’s) VAN 19,95 VOOR 6,25

Geheimen uit de kloostertuin

Geheimen uit de kloostertuin
Tuinbeleving als inspiratiebron

Tini Brugge » meer van deze auteur »

€ 12.50

Prachtig geïllustreerd werk dat wil stimuleren om te tuinieren vanuit een innerlijke stem. De vele wetenswaardigheden en illustraties uit kloostertuinen moedigen dit aan: ze laten je op een andere manier kijken naar tuinieren, naar bloemen, planten en vruchtgewassen. Daarbij ook veel aandacht voor de symboliek van allerlei planten.

(Gebonden, groot formaat, rijk in kleur geïllustreerd, 159 pagina’s) VAN 29,95 VOOR 12,50

Fossielen

Fossielen
De kleine encyclopedie

Hervé Chaumeton

€ 9.00

Ruim 300 fossielen (voornamelijk dieren maar ook planten) worden beschreven, in kleur getoond en geclassificeerd. In een uitgebreide inleiding wordt toegelicht wat het belang van het fossielenonderzoek is.

(gebonden uitgave, 430 pagina’s)

Veldgids mineralen

Veldgids mineralen

Ole Johnsen

€ 12.50

Deze gids behandelt meer dan vijfhonderd wereldwijd voorkomende mineralen. Behalve tweehonderd algemeen voorkomende soorten komen ook meer zeldzame mineralen aan bod. De gids geeft achtergrondinformatie over uiterlijk, vorming en kleuren van mineralen. Met 600 prachtige kleurenfoto’s. (gebonden, 439 pagina’s) VAN 37,95 VOOR 12,50

De opdracht van Fodewroko

De opdracht van Fodewroko

Ismene Krishnadath

€ 4.50

Een exotisch en levendig verhaal dat zich afspeelt in het regenwoud van Suriname. Het regenwoud en zijn bewoners worden bedreigd door een vernielzuchtig monster dat ook nog eens malaria verspreidt. Een groepje kinderen krijgt de opdracht het monster te verslaan en beleeft een reeks veelkleurige avonturen.

(Paperback, 190 pagina’s, vanaf 10 jaar en ouder). VAN 11,40 VOOR 4,50

Tobi en de sterren

Tobi en de sterren

Ron Langenus & Marijke Langenus

€ 4.75

Prentenboek in poëtische sfeer, vertelt het verhaal van de adelaar Mara die het beertje Tobi wil leren vliegen.

(Gebonden, 32 pagina’s, voor kinderen van 6 jr en ouder) VAN 12,25 VOOR 4,75

Werken met hout

Werken met hout
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar

Marlinde Merx

€ 7.50

Een bonte verscheidenheid aan werkstukken (en werkstukjes) met materialen als afvalhout, ijsstokjes, takjes, bladeren, latjes en kralen. Verdeeld naar leeftijd worden de werkstukken (popjes, lijstjes, dierfiguren, puzzles, een bloemenpers en veel meer) beschreven, verduidelijkt met tekeningen en foto’s.

(Gebonden, 87 pagina’s) VAN 19,95 VOOR 7,50

Inspirerende uitspraken van Jezus

Inspirerende uitspraken van Jezus
Aforismen, parabels en leringen uit christelijke, joodse en islamitische bronnen

Marvin Meyer

€ 5.00

Een verzameling van 200 uitspraken van Jezus, afkomstig uit het Nieuwe Testament maar ook uit andere christelijke, joodse en islamitische bronnen. Met inleiding, noten en overzicht van de bronnen.

(Gebonden uitgave, 175 pagina’s) VAN 12,95 VOOR 5,00

Schitteren met textielverf

Schitteren met textielverf
Mooie motieven & sierlijke accenten

Anton Nieuwenhuis

€ 4.50

Boekje met vele ideeën voor het werken met Tulipverf op textiel. Met patronen, tekeningen e.d. voor het verfraaien van kussens, tafellakens, tassen, kledingstukken en meer. Met vele illustraties in kleur.

(paperback, 48 pagina’s) VAN 9,95 VOOR 4,50

Het Rembrandthuis

Het Rembrandthuis
De prenten, tekeningen en schilderijen

Eva Ornstein-van Slooten e.a.

€ 7.90

De volledige verzameling van museum Het Rembrandthuis wordt weergegeven in deze gebonden uitgave. Het gaat grotendeels om tekeningen en enkele honderden etsen, die van een korte toelichting zijn voorzien en zijn verdeeld in rubrieken als zelfportretten; bijbelse voorstellingen; landschappen e.d.

Oneindig kijkplezier voor de goede beschouwer!

(Gebonden, groot formaat, 176 pagina’s)

VAN 22.95 VOOR 7.90

Heer Halewijn

Heer Halewijn

Norbert de Paepe (samenstelling en inleiding)

€ 6.00

Een verzameling van twaalf middeleeuwse ’luisterliederen’, de tekst zoals destijds door zanger/vertellers werd gezonden. Een prachtig verzorgde uitgave, gebonden met stofomslag, met inleiding en begeleidende notities, met illustraties in zwart-wit en enkele in kleur.

(Gebonden, 103 pagina’s) VAN 19,50 VOOR 6,00

Mandalientjes tekenen

Mandalientjes tekenen
Mini-mandala’s

Elsje van der Ploeg

€ 5.00

Mandalientjes zijn kleine mandala’s, gevormd uit ellipsen die om hun middelpunt draaien. Die mini-mandala’s zijn op oneindig veel manieren uit te werken in kleur en vorm. Dit boek laat zien hoe je ze zelf kunt maken (evt. kopiëren) en geeft talloze voorbeelden om ze te kleuren, te knippen of anders te bewerken. Met 275 kleurenfoto’s en uitleg over de verschillende mogelijkheden en technieken.

(paperback, groot formaat, 80 pagina’s) VAN 14,50 VOOR 5,00

Annabella Twinkeloog

Annabella Twinkeloog
Verhalen uit de kinderkamer

Jutta Richter

€ 4.75

Een voorleesboek voor kinderen van 6 jaar en ouder, met de avonturen van een leeuw, een pop en een teddybeer, de knuffels van Lena die geen aandacht voor ze heeft.

(Gebonden, 158 pagina’s)

VAN 13,95 VOOR 4,75.

Boy en de beer

Boy en de beer

Gregory Rogers

€ 5.00

Boy zoekt zijn voetbal maar belandt opeens in een verlaten theater. Als hij een kostuum aantrekt en het toneel oploopt komt hij terecht in de 16e eeuw waar juist een toneelstuk wordt opgevoerd. Dat brengt een hoop avonturen!

Prentenboek in stripachtige stijl getekend, zonder woorden.

((gebonden, groot formaat, 32 pagina’s, oudere kleuters) Van 12,95 voor 5,00

Laatste exemplaren!

Decoratief sjabloneren & stempelen

Decoratief sjabloneren & stempelen
Stap voor stap in beeld

Annie Sloan

€ 5.75

Door sjabloneren of stempelen zijn behang, meubels of kleinere voorwerpen sfeervol en kleurrijk te versieren. In deze uitgave wordt stap voor stap beschreven hoe dat kan, welk materiaal nodig is, hoe sjablonen of stempels ontworpen en gemaakt worden en welke technieken kunnen worden toegepast.

Gebonden uitgave met honderden kleurenillustraties, 95 pagina’s. VAN 16.65 Voor 5,75

De eeuw van Titiaan

De eeuw van Titiaan
Venetiaanse prenten uit de Renaissance

Gert Jan van der Sman

€ 12.50

De uitvinding van de boekdrukkunst heeft ook voor de kunstgeschiedenis grote gevolgen gehad. Prentkunst heeft een grote rol gespeeld bij het verspreiden van artistieke ideeën. Venetië was een belangrijke stad voor de prentkunst in de Renaissance. Verschillende kunstenaars maakten gravures en etsen naar de in die tijd werkende grote Venetiaanse schilders als Giorgione en Titiaan en brachten zo hun werken onder de aandacht. Dit boek behandelt een groot aantal van deze prenten. De prenten, waaronder ware juweeltjes, zijn alle fraai afgebeeld op groot formaat; de tekst is interessant, informatief en goed leesbaar. Een goed gedocumenteerd en mooi uitgegeven boek met afbeeldingen in zwart-wit en kleur.

(Gebonden, groot formaat, 215 pagina’s) VAN 34,95 VOOR 12,50

Naer natueren ghelike

Naer natueren ghelike
Vlaamse miniaturen voor Van Eyck

Maurits Smeyers

€ 5.00

In kleur geìllustreerde paperback over Vlaamse miniaturen - de kunstzinnige verluchtingen van oude handschriften - van omstreeks 1400, met vijf beschouwingen over de achtergronden van deze kunstvorm.

(Paperback, 127 pagina´s) VAN 12,25 VOOR 5,00

Oma’s rommelkamer

Oma’s rommelkamer

Bette Westera » meer van deze auteur »

€ 5.00

Kinderboek over een oma die steeds vergeetachtiger wordt en uiteindelijk in een verzorgings-/verpleeghuis terecht komt. Bekroond met de zilveren griffel in 2006

(Hardcover, 124 pagina’s)

Voorlezen vanaf 6 jaar; zelf lezen vanaf 8 jaar.

© ABC Boekenservice 2001-2018

 

winkelmandje
winkelmandje  ·  contact  ·  klantenservice  ·  home