home ABC Antroposofie

Afgeprijsde kunstboeken

uitverkoop

38 boeken op deze pagina

Egyptische kunst

Egyptische kunst
Visual Encyclopedia of Art

€ 9.99

Een fotoboek over de Egyptische kunst met bijschriften in vier talen. Kleurenfoto's van kunstwerken vanaf de prehistorie tot aan het begin van de Christelijke jaartelling.

(Paperback, 352 p.)

Inferno - hel

Inferno - hel

Dante Alighieri

€ 5.00

Het deel 'Inferno', de hel, uit de Divina Commedia, vertaald in het oorspronkelijke rijmschema van Dante. Met uitgebreid commentaar en toelichting.

(paperback, 309p)

James McNeill Whistler

James McNeill Whistler

Anoniem » meer van deze auteur »

€ 4.50

Buitengewoon vriendelijk geprijsd: gebonden uitgave met 60 werken in kleur van de Amerikaanse 19e eeuwse schilder James McNeill Whistler. De uitgave (ca 24 x 24 cm, gebonden) bevat afbeeldingen van zijn belangrijkste werken en een levensbeschrijving.

(Gebonden, 80 pagina’s)

Toulouse Lautrec

Toulouse Lautrec

Anoniem » meer van deze auteur »

€ 4.50

Buitengewoon vriendelijk geprijsd: mooi geïllustreerd gebonden boek (formaat ca 30 x 30 cm) over het leven en het werk van de bekende schilder Toulouse Lautrec. Met ruim 60 werken in kleur afgebeeld.

(gebonden, 80 pagina’s)

Rubens, Van Dijck & Jordaens

Rubens, Van Dijck & Jordaens
Vlaamse schilders uit de Hermitage

Natalja Babina (e.a.)

€ 12.50

Prachtige uitgave bij de gelijknamige tentoonstelling van 2011 met hoogtepunten uit de Vlaamse schilderkunst, grotendeels uit de collectie die door Catharina de grote in de 18e eeuw werd verzameld. Met veel werken van Rubens, Van Dijck en Jordaens, begeleidende artikelen van verschillende auteurs en natuurlijk: heel veel prachtige afbeeldingen in kleur.

Paperback met flappen, groot formaat.

Van 39,95 voor 12,50

Aristoteles

Aristoteles

Jonathan Barnes

€ 5.00

Een inleiding in het leven en denken van Aristoteles

(serie: Kopstukken van de filosofie)

(160 pagina’s)

Van 12,50 voor 5,00

Anders omgaan met bouwen

Anders omgaan met bouwen
Organische architectuur voor nu en later

Kenneth Bayes

€ 3.90

De vormenwereld van de architectuur werkt in op de mens. De organische architectuur gaat uit van dit besef en probeert ’weldadig werkende vormen’ te scheppen.

Dit boekje biedt een inleiding tot de organische architectuur.

(120 pagina’s, vele foto’s en tekeningen in zwartwit)

VAN 9,00 VOOR 3,25

Inca’s

Inca’s
Capac hucha

Edward de Bock

€ 9.90

Prachtige uitgave over de cultuur van de Inca’s, met de nadruk op hun religieuze wereldbeeld waarin het offeren van mensen een belangrijke plaats had. Welk wereldbeeld zat daar achter, wat was de betekenis van de vooroudercultuur en welke verbinding bestond er in de religie met de kosmos?

Prachtig geïllustreerd, groot formaat, gebonden, 173 pagina’s

Van 33,00 voor 9,90

James Ensor

James Ensor
Universum van een fantast

Saskia de Bodt

€ 22.50  ‹ geen verzendkosten!

Uitgave op groot formaat, verschenen ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het Haags Gemeentemusuem in 2011. Met artikelen van Saskia de Bodt en anderen en met vele tekeningen en schilderijen.

Allerlaatste exemplaren.

(gebonden, 237 pagina’s)

Perzië

Perzië
Dertig eeuwen kunst & cultuur

Vincent Boele (e.a.)

€ 6.90

Smakelijke, goed verzorgde uitgave (genaaid, gebonden, volledig in kleur) die naast ruim 200 kleurenillustraties, 9 artikelen over verschillende facetten van de Perzische culturele geschiedenis bevat.

(gebonden, 127 pagina’s) Van 19,90 voor 6,90

De Firma Brueghel

De Firma Brueghel

Peter van den Brink

€ 7.90

Het werk van Brueghel (de Oude en de Jonge) kent veel, soms nagenoeg identieke werken. Veel van die werken stammen van Brueghel de Oude en werden later door Brueghel de Jonge, maar ook in diens atelier door anderen, gekopieerd. De Firma Brueghel onderzoekt de vraag hoe dit in zijn werk ging, toont en bespreekt de verschillende varianten en gaat in het algemeen in op de vraag naar het kopiëren zoals dat vroeger in de schilderkunst gebruikelijk was.

(Paperback, groot formaat, 190 pagina’s) Van 28,90 voor 7,90

Rembrandts Schatkamer

Rembrandts Schatkamer

Ben Broos (red.)

€ 7.25

Rembrandt verzamelde zelf veel kunst en ook veel bijzondere voorwerpen die hij ook in zijn werk als voorbeeld nam. Toen hij in financiële problemen raakte werden zijn bezittingen verkocht en destijds werd er een lijst gemaakt waarop zijn bezittingen beschreven werden. Daartoe behoorden 8000 tekeningen, opgezette dieren, curiosa en vele schilderijen van tijdgenoten.

In deze uitgave wordt een aantal van deze objecten getoond, naast werk van Rembrandt waarop te zien is hoe hij zich door zijn verzameling liet inspireren.

Paperback, groot formaat, met honderden afbeeldingen in kleur en zwartwit, 159 pagina’s. VAN 17,90 voor 7,25

Rembrandt / Caravaggio

Rembrandt / Caravaggio

Duncan Bull (red.)

€ 8.25

Mooie uitgave naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in 2006 in het Rijksmuseum. Werken en thema’s van de twee grote schilders worden in relatie tot elkaar gebracht, ook aan de hand van details. Met vier artikelen van kunsthistorici en natuurlijk met vele mooie kleurenafbeeldingen.

(Paperback, groot formaat, 208 pagina’s) VAN 21,90 VOOR 8,25

Beschermheiligen in de Lage Landen

Beschermheiligen in de Lage Landen

Jo Claes » meer van deze auteur »

€ 9.90

Bij dreigende problemen of nakend gevaar bieden de beschermheiligen mogelijk redding voor de katholieke gelovigen. Vele heiligen hebben bepaalde specialismen. Zo is Christophorus de behoeder tegen reisgevaren, en Antonius van Padua wordt aangeroepen wanneer men iets is verloren. En de verschillende beroepsgroepen genieten de voorspraak van hun eigen heiligen, in de hemelse hofhouding van de Heer.

Prachtig geïllustreerde uitgave met vele afbeeldingen in kleur en ZW met vele wetenswaardigheden over heiligen. (paperback, 381 pagina’s)

De vele gedaantes van Maria

De vele gedaantes van Maria

Jo Claes » meer van deze auteur »

€ 7.90

Een kloeke gebonden en rijk geïllustreerde uitgave die een ruim overzicht geeft van de vele manieren waarop Maria is uitgebeeld in de kunst van de Lage Landen. In de loop der tijden is Maria afgebeeld in verschillende houdingen, zittend, geknield, liggend of staand, met verschillende personen, dieren of voorwerpen, en geschilderd, op gebrandschilderde vensters, gebeeldhouwd, in reliëf enzovoort. Dit boek toont en beschrijft 500 Maria-beeltenissen (in kleur).

(Gebonden uitgave, 423 pagina’s, met register) Van € 34,50 voor € 7,90

Sancti

Sancti
Nog meer heiligen herkennen

Jo Claes » meer van deze auteur »

€ 9.90

Een naslagwerk, vooral bedoeld om heiligen te kunnen herkennen. Dat gebeurt op basis van de attributen waarmee heiligen worden afgebeeld (schilderingen, vensters, beelden e.d.). Deze uitgave bevat de beschrijvingen -met vele illustraties in kleur- van 500 heiligen, zaligen, aartsvaders, martelaars e.d.

(paperback, 344 pagina’s)

Sanctorum

Sanctorum
Heiligen herkennen

Jo Claes » meer van deze auteur »

€ 9.90

Een naslagwerk, vooral bedoeld om heiligen te kunnen herkennen. Dat gebeurt op basis van de attributen waarmee heiligen worden afgebeeld (schilderingen, vensters, beelden e.d.). Deze uitgave bevat de beschrijvingen -met vele illustraties in kleur- van 500 heiligen, zaligen, aartsvaders, martelaars e.d.

(paperback, 296 pagina’s) Van 29,90 voor 9,90

De Twaalf

De Twaalf
Apocriefe verhalen over de apostelen

Jo Claes (e.a.)

€ 7.90

Wat gebeurde er met de twaalf apostelen na Hemelvaart? Deels weten wij daarover via de Handelingen van de apostelen. Een heel ander deel is in deze bundel verzameld: verhalen over de lotgevallen van de apostelen zoals die eeuwenlang in de volkscultuur hebben voortgeleefd. Deze verhalen worden geïllustreerd met kleurrijke afbeeldingen van altaarstukken glasvensters en relikwieën.

(paperback 267 pagina’s) Van 1990 voor 790

De romantische ziel

De romantische ziel
Schilderkunst uit de Nederlandse en Russische romantiek

Terry van Druten

€ 7.99

Prachtige uitgave met werken uit de romantiek van Russische en Nederlandse schilders (catalogus bij de tentoonstelling van 2014 in het Teylers Museum.. Met enkele begeleidende teksten, biografieën van de schilders en natuurlijk met de werken in kleur.

(paperback, groot formaat, 176p)

Van 29,50 voor 7,99

Schilderijen I

Schilderijen I
Nederlandse periode 1881-1885

Vincent van Gogh » meer van deze auteur »

€ 12.50

In deze uitgave worden 40 van de 200 schilderijen die het Van Gogh Museum van Vincent van Gogh bezit, besproken en getoond. het gaat om de vroegste schilderijen, gemaakt in Nederland in de periode van 1881 tot 1885. Ze laten zien hoe van Gogh begon en zich als schilder ontwikkelde.

Gebonden, 251 pagina´s, met afb. in kleur en zwartwit, van 44,95 voor 12,50

Laatste exemplaren (uitgave is niet meer na te bestellen)

Van Afra tot de Zevenslapers

Van Afra tot de Zevenslapers

Louis Goosen

€ 7.90

Heiligen uit Oost en West: hun leven, de legendevorming, de verering en hun aanwezigheid in de kunsten. Een lexicon met beschrijvingen en vele illustraties in zwartwit.

(paperback, 336 pagina’s)

Van € 29,90 voor € 7,90

De gulden snede

De gulden snede

C.J. Snijders & M. Gout

€ 5.00

De gulden snede is een verhouding die we, als we ernaar zoeken, overal in de natuur en in de kunst tegenkomen. Kent men de gulden snede dan ziet men deze terug in bijvoorbeeld bloemen, boomtakken, zeekrabben en schelpen; maar evenzeer in architectuur, beeldhouwkunst en muziek.

In dit bijzondere boekje, voorzien van illustraties in kleur en zwartwit, wordt nader ingegaan op de gulden snede en op geometrische figuren, en wordt beschreven hoe de gulden snede sinds mensenheugenis op vele gebieden is toegepast.

(gebonden, 92 pagina’s) VAN 16,95 VOOR 3,90

Precolumbiaanse meesterwerken

Precolumbiaanse meesterwerken

Gillet Griffin (e.a.)

€ 9.90

Een geweldig mooie uitgave, barstensvol geïllustreerd met een grote verscheidenheid aan precolumbiaanse vondsten uit Zuid- en Midden-Amerika. Op elke pagina afbeeldingen van beelden en beeldjes, aardewerk, doeken en andere voorwerpen, gouden voorwerpen en veel meer. Uit de cultuur van onder meer de Azteken, Olmeken, Inca, Maya. Met begeleidende artikelen over de verschillende volken en culturen.

Paperback, genaaid, 401 pagina’s. Van 29,95 voor 9,90

Meer Vermeer

Meer Vermeer
Leven en werk van een meesterschilder

Jasper Henderson

€ 4.75

Dit fraai vormgegeven boek bevat een korte biografie en kleurenreproducties van de belangrijkste schilderijen met een toegankelijk geschreven uitleg. Zakformaat (paperback, 95 pagina’s)

De laatste Caravaggio

De laatste Caravaggio

Guus van den Hout

€ 5.00

De laatste Caravaggio. Geschilderd in 1610, het jaar waarin hij stierf. Nooit tentoongesteld.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling van het laatste schilderij van Caravaggio (1571-1610) in het Rembrandthuis te Amsterdam in de winter van 2010-2011, verschijnt deze rijk geïllustreerde catalogus onder redactie van Bert Treffers & Guus van den Hout. Dr. Bert Treffers, kunsthistoricus en emeritus staflid van het Koninklijk Nederlands Instituut in Rome, gaat in het boek in op wie Caravaggio was. Hij nuanceert de mythevorming rondom deze controversiële kunstenaar. Ook gaat hij in op de iconografische betekenis van dit laatste werk van Caravaggio en werpt hij een nieuw licht op de betekenis ervan.

(Paperback, afbeeldingen in kleur, 71 pagina’s)

Vincent van Gogh en de liefde

Vincent van Gogh en de liefde

Hans Luijten

€ 5.00

Een aantrekkelijke uitgave over de liefde in het leven van Vincent van Gogh. Onder andere met behulp van de vele brieven die van Gogh schreef, beschrijft de auteur de doorgaans weinig fortuinlijke liefdes in het leven van van Gogh; zijn gedachten over liefde, vrouwen en seksualiteit, en de levenslange verbinding met zijn broer Theo. Daarbij heel veel passende afbeeldingen uit het werk van van Gogh.

Hardcover, 79 pagina, van 14,95 voor 5,00

Aristoteles

Aristoteles
Vader van alle wetenschappen

Pierre Pellegrin

€ 9.90

Een aantrekkelijk uitgegeven wetenschappelijke biografie waarin het werk van Aristoteles centraal staat. Daarin komen ook diens leven en de plaats in de ontwikkeling van wetenschap en filosofie aan bod, naast thema's als o.a. Aristoteles Physica, Aristoteles en de wiskunde, Aristoteles als dierkundige, de Politica.

(hardcover, 157p, met vele afbeeldingen in kleur) Van 32,50 voor 9,90

Bruegel

Bruegel
Ziener voor alle tijden

Harold van de Perre

€ 19.90

Was Pieter Bruegel de Oude een ’late middeleeuwer’? Een humanist? Een realist? Een spotvogel of een moralist? Geen enkele schilder wordt zo tegenstrijdig onthaald als Bruegel.

Een prachtige uitgave over het werk van Bruegel, die stimuleert om met nieuwe ogebn te kijken.

(gebonden, groot formaat, met vele afb. in kleur, 241 pagina’s)

Egypte

Egypte

Céline de Quéral e.a.

€ 6.00

Compact (vierkant formaat) boek met 464 pagina´s met foto´s uit Egypte; van het dagelijks leven in het moderne Egypte tot de vondsten in de woestijn, tempels, piramides, kunstschatten enzovoort.

Miracle de la couleur

Miracle de la couleur
Impressionisme en post-impressionisme

Charlotte van Regenmortel (red.)

€ 8.25

Een overzicht over de ontwikkelingen in de kunst uit de periode van 1860 tot 1920, waarin de betekenis van het impressionisme op het ontstaan van de moderne kunst wordt gevolgd. Geïllustreerd met vele afbeeldingen in kleur.

(Paperback, 175 pagina’s, groot formaat, 24,5 x 31,2)VAN 24,95 VOOR 8,25

Hindoeïsme in kort bestek

Hindoeïsme in kort bestek
Over goden, wijzen en geschriften

William Stoddart

€ 5.00

van de grote wereldreligies is het hindoeïsme bij ons waarschijnlijk de minst bekende. in deze uitgave wordt het op een heldere, beknopte wijze beschreven. Hoe ziet deze religie mens en wereld; welke godenwereld kent het Hindoeïsme; welke leefregels worden gehanteerd; hoe ziet het de ontwikkeling van mens en kosmos.

(paperback met ZW illustraties, 126 pagina’s) VAN 12,50 voor 5,25

Vincent’s choice

Vincent’s choice
The Museé imaginaire of Van Gogh

Chris Stolwijk e.a.

€ 19.50

Een prachtige gebonden uitgave op groot formaat met het ’imaginaire museum’ samengesteld door Vincent van Gogh. De uitgave bevat een aantal essays van verschillende deskundigen over Van Gogh’s leraren, zijn verbindingen met andere kunstenaars, Van Gogh’s techniek enzovoort en enkele honderden illustraties van werk van Van Gogh en degenen die hem beïnvloedden of inspireerden.

Let op: deze uitgave is Engelstalig. Het betreft hier de allerlaatste exemplaren van dit werk, dat elders tweedehands voor 30 euro of meer wordt aangeboden. (gebonden, 319 pagina’s)

De seizoenen

De seizoenen
De negentiende eeuw

Benno Tempel

€ 5.90

Een veelkleurige studie naar hoe de seizoenen in de schilderkunst zijn afgebeeld. Met vele schilderwerken in kleur.

(Gebonden, 48 pagina’s) VAN 13,50 VOOR 5,90

Vlaamse meesters

Vlaamse meesters

Nico van Hout

€ 5.00

Een beknopte inleiding over de Vlaamse schilderkunst in de 16e en 17e eeuw, met korte teksten over de genres en de kunstenaars uit die tijd, waaronder bijvoorbeeld Rubens, Van Dijck, Jordaens en anderen, met natuurlijke prachtige afbeeldingen in kleur.

(paperback, groot formaat, 47 pagina’s) Van 12,75 voor 5,00

Goud uit Georgië

Goud uit Georgië

V.T. van Vilsteren e.a.

€ 9.90

De catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling die in 2010 in het Drents Museum gehouden werd. Met prachtige foto’s van gouden en andere objecten en van het Georgische landschap - en met artikelen over de mythe van het Gulden Vlies, geschiedenis, religie e.d. in Georgië.

(groot formaat, gebonden, 168 pagina’s) Van 27,00 voor 9,90

Vlaamse meesters

Vlaamse meesters
Zes eeuwen schilderkunst

Hans Vlieghe e.a.

€ 17.50

Prachtig, groot en omvangrijk werk over zes eeuwen schilderkunst in Vlaanderen; met de belangrijkste ’Vlaamse meesters’ uit de periode van de Vlaamse Primitieven tot en met de 20e eeuw.

Met 70 paginagrote en honderden kleinere kleurenafbeeldingen.

(gebonden uitgave, 302 pagina’s) Let op: wij hebben de allerlaatste exemplaren!

Caspar Hauser

Caspar Hauser

Jakob Wassermann

€ 7.90

Een heruitgave (in klassieke vormgeving en in de originele vertaling) van de aangrijpende roman van Jacob Wasserman over Kaspar Hauser, ’het kind van Europa’. Deze mysterieuze jongeman verscheen in 1826 aan de poorten van Neurenberg en trok al gauw de aandacht van heel Europa vanwege zijn bijzondere vaardigheden en zijn tragische, deels in nevelen gehulde lot. Jacob Wasserman schreef, dicht bij de hem bekende feiten blijvend, een roman waarin iets van het mysterie van Kaspar Hauser ervaarbaar wordt.

Rudolf Steiner - en antroposofische auteurs na hem - hechten grote waarde aan Kaspar Hauser en aan de taak die hij te vervullen had maar die door een brute moord werd verhinderd.

Een ongelooflijk verhaal dat u wat ons betreft - en het is het enige boek in onze winkel waarvan we het durven zeggen - gelezen moet hebben!

(gebonden uitgave, 459 pagina’s) Van 24,90 voor 7,90

Rembrandts late religieuze portretten

Rembrandts late religieuze portretten

Arthur K. Wheelock (e.a.)

€ 9.90

Prachtige uitgave waarin de portretten die Rembrandt in zijn latere periode schilderde centraal staan. Daarbij gaat het onder meer om portretten van de apostelen en van de evangelisten. In drie essays worden verschillende aspecten van de schilder en zijn werk nader belicht. Met ca 100 afbeeldingen in kleur en ZW.

(Gebonden uitgave, 152 pagina’s) van 24,75 voor 9,90

© ABC Boekenservice 2001-2017

 

winkelmandje
winkelmandje  ·  contact  ·  klantenservice  ·  home