menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Ondernemend de toekomst in
Ondernemend de toekomst in
Zes interviews

Anne van Ginkel · alles van deze auteur 

€ 10.00

De wereld gaat gebukt onder veel en grote problemen. Wie goed kijkt, ziet dat véél van die problemen verband houden met de manier waarop we economie bedrijven, in het bijzonder hoe we omgaan met het eigendom van grond en bedrijven.

In deze verzameling van interviews komen ondernemers aan het woord die heel concreet en heel praktisch laten zien dat economie bedrijven met respect voor de mens en voor alles wat op aarde leeft 'gewoon' mogelijk is.

(pocket, 80p)

De hele mensheid, je familie
De hele mensheid, je familie

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 3.00

Een voordracht waarin Rudolf Steiner het esoterische - de innerlijke ontwikkeling van de mens - verbindt met het grote sociale vraagstuk van het menselijk samenleven. Met als startpunt de vraag: waarom vinden zo veel mensen het moeilijk om de geestelijke wereld als realiteit te nemen, ontwikkelt Rudolf Steiner het beeld van wat er nodig is opdat de mensheid zich werkelijk - in spirituele zin - als één mensengemeenschap ervaart.

(brochure, 30p)

Mens worden
Mens worden
In het licht van Johannes

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 28.00    ‹  geen verzendkosten!   

Deze uitgave bevat 14 voordrachten over het Johannes-evangelie in verhouding tot de andere evangeliën. Vele thema's uit het Johannes-evangelie worden verdiept, zoals: de doop in de Jordaan; de waterdoop en de vuurdoop; van Jezus naar Christus; de aarde wordt zon; de mens in de wereld van de materie; orakels en mysteriën.

(hardcover, genaaid, 208 p.)

Als het leven grote vragen stelt
Als het leven grote vragen stelt
Begrijpen en begeleiden van kinderen met angst, pijn en trauma

Loïs Eijgenraam · alles van deze auteur 

€ 16.00

Veel kinderen maken ervaringen door die angst en pijn veroorzaken. Het begeleiden en opvoeden van deze kinderen vraagt extra zorg en bewustzijn.

In deze uitgave beschrijft de auteur hoe angst en pijn werken - en doet dit vanuit het antroposofisch drie- en vierledig mensbeeld. Ook geeft zij aan wat de rol van de hersenen is. Zo ontstaat inzicht in de werking van angst en pijn en in de vraag hoe ze tot uiting komen. Van daaruit eindigt de auteur met handvatten die in het begeleiden en opvoeden kunnen worden toegepast.

(paperback, 228 p.)

Spirituele Pasen en Pinksteren
Spirituele Pasen en Pinksteren

Andre de Boer en Tanja Rozema · alles van deze auteur 

€ 14.50

- Handreiking en bezieling betreffende de opstanding van de innerlijke mens -

Overdenkingen rondom Pasen en Pinksteren. Voor beide feesten zijn er dagelijkse beschouwingen voor de week voorafgaand aan het feest tot en met de eerste feestdag. De auteurs verbinden hun teksten met fragmenten uit het evangelie van de heilige twaalven.

(paperback, gebonden, 222 p.)

Storm
Storm
Kijk naar de lucht en voorspel zelf de storm

Alan Watts · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een leerzaam boekje waarin je leert zelf te voorspellen of er een storm te verwachten is. Met een inleiding over de gebruikte termen, slechtweersystemen, windsystemen en de opbouw van een storm. Daarna volgt een beschrijvingen van verschillende soorten stormen; natuurlijk met veel foto's in kleur.

(oblong formaat paperback, genaaid, 64 p.)

VAN 15,00 VOOR 7,90

Eigen groenten en kruiden
Eigen groenten en kruiden
Zaaien, kweken en oogsten met succes!

Catherine Delvaux · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een enthousiasmerend en praktisch boekje om aan de slag te gaan en zelf groenten en kruiden te telen. Met heldere aanwijzingen voor het zaaien en telen van blad- en vruchtgroenten, kolen, peulvruchten, kruiden en enkele bloemsoorten. Per soort met kalender die aangeeft wanneer wat moet gebeuren en in welke omstandigheden de plant het optimaal doet.

(oblong formaat paperback, genaaid 128 p., met afb. in kleur)

VAN 15,00 VOOR 7,90

De torens van februari
De torens van februari

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 21.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een klassieker: spannend en mysterieus. Een jongen die aan geheugenverlies lijdt gaat op zoek naar zijn verleden. De aantekeningen die hij in een opschrijfboekje vindt helpen niet veel; ze roepen alleen flarden van herinneringen op. Hij komt in een vreemde nieuwe wereld; was hij daar eerder en bestaat die wereld echt?

(gebonden hardcover, 200 p.) vanaf 12 jaar

De geheime tuin
De geheime tuin

Frances Hodgson Burnett · alles van deze auteur 

€ 21.99    ‹  geen verzendkosten!   

De bekende klassieker waarin Mary Lennox op het landgoed waar ze woont een geheime tuin ontdekt. Op een goede dag wijst een klein eigenwijs roodborstje haar hoe ze in de geheimzinnige tuin kan komen. Op een stormachtige nacht, als Mary niet kan slapen, ontdekt Mary dat er nog een leeftijdgenootje op het landgoed woont.

Een mooi en ontroerend verhaal.

(hardcover, genaaid, linnen met goudopdruk en goud op snee, leeslint, 225 p.)

Leeftijd: vanaf 10 jaar