home ABC Antroposofie

Koken uit de natuur

Lekker, gratis en gezond

Diane Dittmer

In Koken uit de natuur geeft Diane Dittmer advies over wildplukken en gratis en gezond eten uit de natuur. Wat kun je veilig plukken en hoe verwerk je het daarna in je eten? Dit kookboek bevat naast beknopte informatie over wildplukken 66 eenvoudige recepten voor verrassende gerechten en drankjes met kruiden, paddenstoelen en vruchten uit de natuur. De recepten zijn geordend naar wat je per seizoen in bos en veld of zelfs in de berm kunt vinden.
info van de uitgever
[Kosmos, 2016]

NBD Biblion bespreking
In de vrije natuur is van alles te vinden om de maaltijd te verrijken. Bij de recepten in dit boek fungeren 'onkruid', wilde bessen, zaden, bloemen en paddenstoelen soms als smaakmaker, soms zijn ze het hoofdingrediënt. De recepten zijn op seizoen gerangschikt en zijn alle vergezeld van een uitnodigende kleurenfoto van het eindresultaat. De seizoenen worden ingeleid door een overzicht van een greep uit de 'wilde' ingrediënten die in de daarop volgende recepten gebruikt worden. Bij ieder stapsgewijs beschreven recept is een op volgorde van toevoegen gerangschikte ingrediëntenlijst aanwezig. De recepten (zowel hartig als zoet) zijn over het algemeen afwisselend en origineel; gezien de moeilijkheidsgraad is enige kookervaring echter wel noodzakelijk. Het is jammer dat de vertaling van dit van oorsprong Duitse boek af en toe een steekje laat vallen, vooral bij de vertaling van ingrediënten: amandelblaadjes in plaats van amandelschaafsel bijvoorbeeld is nogal verwarrend! Desondanks zullen 'wildplukkers' in dit boek genoeg inspiratie vinden voor het verwerken van wilde seizoensproducten.

Koken uit de natuur
Lekker, gratis en gezond
Diane Dittmer

€ 7.90

© ABC Boekenservice 2001-2018

 

winkelmandje
winkelmandje  ·  contact  ·  klantenservice  ·  home