home ABC Antroposofie

Eetbare planten, bloemen & zaden

uit de vrije natuur

François Couplan

Doot dit boek leert u alle kenmerken van bijna vijftig wilde groenten en vruchten ontdekken of herkennen, niet alleen in Nederland maar ook in België, Frankrijk, Zwitserland en sommige zelfs in heel Europa. Van alle planten, gedetailleerd omschreven en sfeervol gefotografeerd, zijn de verschillende manieren waarop ze kunnen worden gebruikt of bereid duidelijk aangegeven. Ook vindt u hier de beschrijving van een tiental 'vergeten' groenten die vroeger in elke moestuin voorkwamen en tegenwoordig weer volop in de belangstelling staan.

Met recepten van de kok van het Rudolf Steiner Verpleeghuis.

François Couplan is een ware kenner op het gebied van traditioneel gebruik van wilde en gekweekte planten en heeft ettelijke werken en meer dan 450 artikelen over deze onderwerpen op zijn naam staan.
Info van de uitgever
[Synthese, 3e druk 2011]

NBD|Biblion recensie
Overzichtelijk boekje waarin negenenveertig wilde planten behandeld worden die eetbaar zijn en vaak ook geneeskrachtig. Ze komen vooral in West- en Midden-Europa voor. Voorafgegaan door een alfabetische index op Nederlandse plantennamen, waarachter de Latijnse, volgen de planten in deze volgorde, een per bladzijde. Er is aandacht voor de groeiplaats, gebruikte plantendelen en -eigenschappen, bereidingswijze (rauw of gekookt), enz. Ook een aantal vergeten groentesoorten wordt beschreven, geillustreerd met pentekeningen. Hierna volgen recepten (van voorgerechten tot en met nagerechten, plus dranken) van Wim van Wouw, al dertig jaar chefkok van het Haagse Rudolf Steiner verpleeghuis. Het boek wordt besloten met een aantal fotopagina's van de planten

Eetbare planten, bloemen & zaden
uit de vrije natuur
François Couplan

€ 14.95

© ABC Boekenservice 2001-2018

 

winkelmandje
winkelmandje  ·  contact  ·  klantenservice  ·  home